Kim Jensby Jørgensen

Kim Jensby Jørgensen, nr. 3 på liste C.
Jeg er 32 år, bor sammen med Kathrine og vores datter på 8 måneder, på Nordmarken ved Søndersø. Jeg er opvokset på en slægtsgård i Ullerup ved Skamby, hvor jeg er 7. generation. Gården driver jeg i dag med bær og grøntsager. Desuden er jeg medindehaver af et Handelsfirma, som primært importerer frugter fra syd og øst. Min fritid bruger jeg sammen med min familie, på at vedligeholde og renovere vores ejendom, gå rundt om Dallund Sø, Langesø eller Gyldensteen. Nyde Naturen.

Politisk
Jeg er ikke helt uerfaren trods min relativt unge alder. I 2009 blev jeg som 24 årig valgt til kommunalbestyrelsen i Nordfyns kommune. Her var jeg gruppeformand for den nok så (aner)kendte “Konservative duo” samt medlem af økonomiudvalget.
Jeg kommer fra et konservativt hjem, hvor politik altid har været samtaleemne omkring køkkenbordet. Min bedstefar og oldefar har begge været medlem af folketinget. Den ene endda minister! Så der er intet at sige til min interesse for politik. Efter jeg er blevet far er interessen for kommunalpolitik da heller ikke blevet mindre, nu da dagtilbud, skoler og trafiksikkerhed pludselig kommer tættere på.

Ting, som optager mig

Sikker skolevej:
Jeg finder det vigtigt, at forældre kan sende deres børn afsted i skole på cykel eller gående, med ro i sindet. Flere steder i kommunen er vejene ikke trygge for cyklister. Jeg hilser den nye cykelsti til Morud velkommen, men ser gerne flere komme til. Jeg mener, at skoleveje skal have højeste prioritet. Skamby-Søndersø og fra Hårslev og Gamby til Hårslev skole er eksempler på skoleveje, der bør have en cykelsti. I kommunen er der lavet forsøg med indsnævrede vejbaner for at skabe plads til cykler. Såfremt resultaterne af disse forsøg er gode, ser jeg bestemt også dette som en mulighed i mere udbredt grad.

Daginstitutioner i nærområdet:
Jeg ønsker, at daginstitutioner skal være tilgængelige, også for dem på i yderområderne. Jeg er tilhænger af små institutioner frem for store. Man hører ofte politikere argumentere for store institutioner såsom personaleforhold, bredere kompetencer blandt medarbejdere samt mulighed for deling af disse. Jeg mener dog, det er flot indpakningspapir til en stordriftstankegang, hvor mange individer på få enheder altid vil være billigst. Det anerkender jeg. Men jeg tror på, at små enheder er mest trygt for vores børn, og bedst for vores kommune mht. geografisk dækning.

Opbakning til lokale initiativer:
Os i “Udkantsdanmark” må selv sikre vores overlevelse. Og det gør vi. Rundt omkring i kommunens byer ser man aktiviteter og initiativer skabt og taget af borgerne selv. Her er det vigtigt, at vi som kommune er medspiller. En kommune kan og skal ikke drive udvikling. Men den kan være med til at stimulere og hjælpe lokale initiativer på vej. Jeg ser gerne en omfordeling af kommunens kroner, således at lokale initiativer kan støttes på forskellig vis. Jeg ser forkromede brandingstrategier, reklameindslag og lign. omprioriteret til lokale kræfter. Én krone brugt af lokale kræfter giver langt større værdi end én krone brugt af kommunen.

Økonomisk ansvarlighed:
Da jeg i 2009 blev valgt til kommunalbestyrelsen, var min første opgave at få et totalt urealistisk budget lavet om. Jeg mener, det var 24 mio kr. som skulle findes, i det budgetår, som allerede var i gang. Der blev taget nogle svære beslutninger, både om nedskæringer og skattestigninger. Årene efter er blevet bedre, og i dag synes økonomien at være solid. Det er altid på sådanne tidspunkter, at man skal være ekstra påpasselig. Mange politikere får nemt hue og skæg(hoho), når der er penge i kassen. Her vil jeg være garant for økonomisk påpasselig- og beskedenhed med borgernes skattekroner. Måtte kommuneskatten ændre sig, kan jeg berolige med, at det, set med mine øjne, kun kan være en vej, ned.

Jeg har mange andre holdninger og synspunkter, som ikke er beskrevet her. Er der noget konkret, du ønsker at spørge mig om, er du velkommen til at sende mig en e-mail på kim@k-jensby.dk